• Str Popa Savu, nr 16, et 2, Sector 1, Bucuresti
  • office@softpepper.ro
  • +40372 129 290
  • +40372 871 749
Soft Pepper / articole / beneficiile saas – 8 motive pentru a lua in considerare aplicatiile saas

Beneficiile SaaS – 8 motive pentru a lua in considerare aplicatiile SaaS

Beneficiile SaaS – 8 motive pentru a lua in considerare aplicatiile SaaS

Software as a service (SaaS) este o alternativa la instalarea tipurilor de software traditionale, unde utilizatorii construiesc serverele, instaleaza aplicatiile si le configureaza.  Aplicatiile SaaS sunt disponibile in baza platii unui abonament lunar, sunt gazduite intr-un data center si sunt accesabile printr-o conexiune de internet. Nu este nevoie sa instalati aplicatiile pe PC-ul dumneavoastra, prin urmare nu veti avea cheltuieli cu resursele hardware, mentenanta si nici cu licente, instalari si suport.


Alte avantaje ale aplicatiilor SaaS:

1.Plati flexibile. Prin plata abonamentului la solutiile SaaS, evitati achizitionarea unor licente de software costisitoare pe care sa le instalati, precum si a resurselor hardware necesare acestora. In schimb, puteti opta pentru un model de plata lunar sau “pay as you grow”, cel din urma avand avantajul ca platind in functie de resursele utilizate , cheltuielile devin predictibile si puteti aloca buget in avans.

2.Scalabilitate si integrare. In functie de gradul de utilizare, sistemul isi adapteaza in mod dinamic si automat capacitatea de procesare si de stocare a informatiei. Solutiile SaaS sunt gazduite in mediul cloud si se pot integra cu usurinta cu alte aplicatii SaaS

3.Costuri initiale scauzute. Datorita faptului ca nu necesita insatalari si resurse hardware aditionale, costurile initiale sunt aproape nule.

4.Timp scazut pentru implementare. Software-ul fiind deja instalat si configurat, in cateva ore userul poate avea aplicatia disponibila pentru a o folosi.

5.Noi variante de produs (upgrade-uri). In cazul produselor software traditionale, cu fiecare nou update sau varianta de produs, customizarile anterior implementate sunt invalidate. Acest lucru nu se intampla cu sistemele SaaS, intrucat clientii nu trebuie sa cumpere o noua versiune si sa o instaleze sau sa plateasca pentru servicii specializate pentru a obtine upgrade-uri. Mai exact, providerii de SaaS se ocupa de toate upgrade-urile, care devin disponibile instant pentru clienti.

6.Rata mare de adoptie. Deoarece majoritatea oamenilor sunt familiarizati cu internetul si browserele web, aplicatiile SaaS au o rata mare de adoptie si necesita un timp de invatare foarte scurt.

7.Timp de functionare mai mare si securitate sporita. Provider-ul de software este responsabil pentru stabilitatea si securitatea aplicatiei, cat si pentru respectarea termenilor agreati in contract (service level agreement).

8.Accesibilitate de pe orice platforma, in orice moment. Solutiile SaaS sunt accesibile prin intermediul unei conexiuni de internet, in orice momente, de pe desktop, mobil si tablete.

In portofoliul Soft Pepper puteti regasi aplicatii SaaS de tip solutie ERP si software de ticketing. Pentru a primi o cotatie folositi formularul de contact sau apelati numarul de telefon  +40 372 129 290

Adresa
Telefon
Fax
Urmareste-ne